CARLES LUCAS

 • Carles, és el teu primer any en la família del Bàsquet Manyanet Reus? Quin equip portes?

En realitat no, és la meva tercera etapa amb el Bàsquet Manyanet, hi vaig arribar gràcies al Xavi Moncusí l’any 1997 portant un mini i un pre-benjamí l’any següent.

Després l’any 2001 hi vaig tornar tres temporades més gràcies al David (Aragüés) i vaig portar infantils i un Cadet femení del qual tinc un record increïble.

I aquest any doncs molt i molt content de tornar, porto el sènior Masculí A, hi estic amb molta il·lusió i ganes de treballar i gaudir del bàsquet.

 •  Com veus als nois amb aquesta temporada atípica?

No està sent gens fàcil la veritat, però treballar aquí és fàcil. Hi ha bona organització, es planifiquen les coses i es troben solucions per seguir entrenant.

La predisposició dels nois de l’equip en general és molt bona, i això fa que la il·lusió segueixi intacta.

 • Com et veus dins de l’equip?

La veritat és que molt bé!! Jajajaja, ara falta que els qui “maneguen el cotarro” també m’hi vegin.

Amb els jugadors s’ha fet bona pinya, és un grup que ha tingut molt bons entrenadors i es nota. Només intento donar la meva visió d’ex jugador i els meus petits coneixements i experiències per intentar aportat més coses…

 • Quins eren els objectius d’inici de temporada?

Jo sempre sóc ambiciós a nivell esportiu. Vam començar treballant molt i molt bé, fent una pre-tempoprada seria i planificada, l’objectiu era consolidar la segona Catalana. Llàstima que les coses han anat d’aquesta manera…

 • Són els mateixos que tens a data d’avui? En què han canviat? Ens podries posar un exemple?

Sincerament, el fet de no competir, canvia plenament la programació, no només a nivell d’objectius sinó també l’estil de les sessions. Cal buscar maneres de motivar els xavals, i intentar que no perdin l’entusiasme per seguir venint.

Ara els entrenament són més “lúdics”, la càrrega tàctica quasi bé desapareix, però és bon moment per treballar més tècnica individual.

 • Explica’ns una mica la teva trajectòria com a entrenador …

Resum ràpid: Inicis molt jovenet a Manyanet, 2 anys a Lleida al Bàsquet Cappont i portant el junior a Borges Blanques.

Tornada a Manyanet on vaig tenir el privilegi d’entrenar algun jugador que ara és molt millor entrenador que jo … jajajaja i entrena brillantment al sènior femení A. Després i coincidint amb el meu ingrés com a  mestre a la Salle, doncs portant la coordinació de l’escola de bàsquet Salle Reus, i molts i molts equips durant més de 15 anys tan a la Salle com al Ploms-Salle: des d’escoleta fins a júniors tant masculins com femenins, i portant la temporada 2007-2008 el sènior femení Salle.

 • I com a jugador? Què en destacaries?

Vaig tenir la sort de jugar en equips preferents els anys de cadet i junior a Tarragona, el meu últim any júnior vaig estar al Reus Ploms i també el primer any de sènior alternant el Segona i el Copa. Els anys Universitaris vaig jugar al Sícoris de Lleida, i després, i fins fa 2 temporades, al sènior Salle  Reus. On les meves darreres 3 temporades van ser amb el magnífic equip de Veterans Salle que jugàvem a 3a catalana, passan-t’ho espectacularment bé.

Que els teus fills et vegin jugar i competir a bàsquet, ufff “pell de gallina”…

 • Per cert, la teva professió? Crec que comparteixes vocació amb molt dels nostres tècnics oi?

Si, si, sóc mestre d’E. Infantil a la Salle des de 2004 gran escola!! , allí hi vaig estudiar tota la vida i allí treballo!! , comparteixo passió pel bàsquet i passió per la meva feina al igual que el senyor Fuentes, Aragüés, Moncusí, Joan Sánchez, Joan Marc i d’altres cracks que teniu per aquí, jajajaja.

Per cert, hi tinc una bona representació familiar treballant a Manyanet, la meva estimadíssima “tieta Imma” fa molts anys que hi és per la planta de secundària, i la meva cosineta Anna també la trobareu per primària. I a més la Gemma i la Mònica amb qui també som família, deu n’hi do no??

 • Què és el que et va fer tornar a entrenar a equips grans?

La motivació. Necessitava alguna proposat motivadora, un canvi d’aire, un projecte engrescador, i Bàsquet Manyanet m’ho han donat.

 • Què és el que et va atraure per estar amb nosaltres?

El saber que es treballa molt bé el bàsquet i sobretot l’estima que tinc per molta gent Manyanet, que fa molts anys que conec.

 • Com et sents amb la família del Manyanet?

Molt a gust la veritat, molt content de la decisió presa. Esperant que la temporada vinent la feina tingui els seus fruits i ho puguem demostrar a la pista, jugant…

 • Què és el que més t’agrada del Bàsquet Manyanet Reus?

La implicació, la gent, l’ambient, es respira bàsquet… m’hauré d’acostumar a cridar 5, 6, 7…

 • Per a tu, el Bàsquet Manyanet Reus és … (resumeix en una paraula o frase)

        Bàsquet… bon bàsquet

Gràcies Carles!

A %d bloguers els agrada això: